Thursday, 18 October 2018 | Lajme: 32

Në 2018-ën vinë telefonët e parë bateritë e të cilëve ngarkohen brenda 5 minutave

Telefonat e mençur që ngarkohen për pesë minuta mund të jenë në dispozion të konsumatorëve në vitin e ardhshëm.

Teknologjia u tregua për herë të parë në 2015, kur StoreDot, që nisi nga Izraeli, shfaqi FlashBattery në shfaqjen e teknologjisë CES në Las Vegas, transmeton portali arbresh.info

Shefi ekzekutiv Doron Myersdorf i tha BBC-së se tani pritet të hyjë në prodhim në fillim të vitit 2018.

Megjithatë, Ben Wood, një analist i teknologjisë në CCS Insight, tha se kishte dyshime në lidhje me pretendimet.

Myersdorf tha se nuk mund të zbulojë se cilët prodhues janë nënshkruar për të përdorur teknologjinë.

Në vitin 2015, ai i tha BBC-së se bateria e firmës së tij përmbante materiale që lejonin reagime “jo tradicionale” dhe transferimin jashtëzakonisht të shpejtë të joneve nga një anodë në një katodë – procesi elektrik që ngarkon një bateri.

Disa verisone të baterisë ishin më të trasha se shumica e baterive të të smartfonit në atë kohë, por tani Myersdorf ka pohuar se është gati për tregun.

“Ne do të ngarkojmë një smartphone për pesë minuta”, tha ai.

Ai shtoi se teknologjia ishte në prodhim pilot të dy baterive aziatike dhe se ‘prodhimi në masë’ pritet të fillojë në tremujorin e parë të vitit 2018.