Sunday, 20 May 2018 | Lajme: 0

Në Stamboll është mbjell “qilim” prej tulipanëve

“Qilim” i madh prej 564 tulipanëve është thurur në qendrën historike të Stambollit, në rajonin mes “Shën Sofies” dhe xhamisë “Sulltan Ahmet”.

Sot në Stamboll është hapur Festivali i 12-të ndërkombëtar i tulipanëve, i cili këtë vit do të zhvillohet deri në 30 prill.

Çdo vit, autoritetet e qytetit në Stamboll mbjellin tulipanë, të cilët çelin pothuajse në çdo ngjyrë, duke e shndërruar qytetin mbi Bosfor në magjik dhe qilim ngjyrash.

Sipas gazetës “Sabah” thekson se ky është qilimi më i madh në botë prej tulipanëve.

Gjatë festivalit, përveç shijimit të luleve të bukura dhe ngjyrat e tulipanëve të cilat lulëzojnë në Stamboll, vizitorët do të kenë mundësi të shijojnë edhe në aktivitetet tjera të ndryshme.

Për vizitorët në Stamboll, grupet lokale muzikore do të organizojnë koncerte, ndërsa do të mbahen shumë ekspozita të artit dhe fotografisë me motive të tulipanit si dhe ekspozita me punimet kaligrafike.