Saturday, 23 June 2018 | Lajme: 0

Shfaqja “Nga Cyrihu me dashuri!!!” në “Tango festin” e 13

Shfaqja “Nga Cyrihu me dashuri!!!” e Universitetit për arte të bukura të Cyrihut, Zvicër, sonte do të shfaqet në Teatrin popullor të Maqedonisë në kuadër të festivalit të 13 të vallëzimit bashkëkohor “Tango fest 2017″.

Kjo është pjesëmarrja e parë më e madhe e një kompanie tangoje nga Zvicra në “Tango fest”. Publiku do të mundet të shohë valltarë në katër vepra të ndryshme prej koreografëve të shquar: Reno Vajser, Emanuel Soavi dhe Barak Marshall, ish-koreograf në kompaninë prestigjioze të tangos “Batsheva” nga Izraeli.

Publiku i Shkupit do ta shohë koreografinë e Adriana Dançevska nga Teatri i Kërcimit në Shkup, e cila në shkurt të këtij viti ishte e ftuar-koreografe në kompani dhe e krijoi veprën “Gabimisht” me tetë valltare në skenë, në muzikën e grupit Verka.

Në mesin e këtyre koreografive publiku do ta shohë edhe filmin për vallëzim “Gjakderdhja e zemrës” të Nunzio Impelieri.