Saturday, 23 June 2018 | Lajme: 0

Melodia e njohur e “Nokia”-s daton nga vitit 1902 (video)

Kompozitori dhe kitaristi spanjoll Francisko Ratega në vitin 1902 e kishte krijuar melodinë “Nokia tjun” është pjesë e kompozimit me kitarë të “”Gran Vals”.

Pa dyshim që melodia më e famshme e telefonave mobil gjatë viteve të 90-ta, ka qenë “Nokia Tjun”.

Iniciator i kësaj është Ansi Vanjoki, nënkryetar i kompanisë Nokia, në vitin 1993 ia kishte prezantuar melodinë e Gran Vals Lauri Kivinen, shefes së korporatës së telekomunikacionit, dhe kështu se bashku kishin përzgjedhur një pjesë që të bëhet melodia zyrtare e Nokia tjun.

Ky tingull për herë të parë ishte bërë pjesë përbërëse e reklamës së Nokia 1011 në fillim të viteve të 90-ta, kurse për herë të parë është shfaqur në modelin Nokia 2110 në vitin 1994, që funksiononte nën emrin e koduar Type 7.

Sa herë ju ka ndodhur që të keni dëgjuar një tingull të njohur, dhe menjëherë keni vrapuar në xhaketë të kërkoni telefonin, dhe në fund e keni kuptuar se nuk është duke cingëruar telefoni juaj,

Me popullarizimin e Nokia 6110, në dhjetor të vitit 1997, çdo telefon Nokia u bë me emër dhe kështu edhe melodia mori emrin zyrtar Nokia tjun.