Wednesday, 25 April 2018 | Lajme: 0

Bujqit grekë u tërhoqën nga bllokadat

Bujqit grekë i kanë tërhequr traktorët nga bllokadat në rrugë, duke përfshirë edhe afër pikës Promahon, në kufirin me Bullgarinë, por kërcënohen se do të organizojnë forma të tjera të protestave.

Vendimi i bujqve për tërheqje të bllokadave është marrë pasi që pardje nuk u arrit sukses në bisedimet me Qeverinë greke në lidhje me kërkesën për zvogëlimin e tatimeve, për çmime blerëse të garantuara të prodhimeve bujqësore, për karburante pa akcizë dhe për mbajtje të të ardhurave jotatimore.