Tuesday, 16 October 2018 | Lajme: 37

Muri që është i mbuluar me 5,000 gjurmë dinozaurësh (Foto)

Ky mur i lartë në Bolivi përmban gjurmë të vërteta të këmbëve të dinozaurëve, rreth 5,000 sosh për të qenë të saktë.

Muri ndodhet 3 milje larg Sucre-së në Bolivi, dhe ai tërheq mijëra vizitorë nga e gjithë bota.

I njohur si “Cal Orka”, muri i madh përmban 462 gjurmë të ndryshme të dinozaurëve prej tetë ose më shumë specieve të dinozaurëve, transmeton Gazeta Express.

Cal Orka është njëri nga vendet me kaq shumë gjurmë të ndryshme të dinozaurëve në këtë zonë kaq të vogël.

A kishin aftësi dinozaurët që të ecnin vertikalisht në mur? Përndryshe si do të vinin këto gjurmë këto? Shikoni fotografitë më poshtë!