Monday, 22 October 2018 | Lajme: 0

Jeta “përfundon” kur mbushni 26 vjeç

torta

Nëse mendoni se jeta “përfundon” kur kaloni të dyzetat është momenti të bëheni merak pasi në fakt ajo “përfundon” shumë vite më parë.

Sipas një studimi të fundit, njeriu ka kaluar momentet e tij më të mira para se të mbushë 26 vjeç.

Studiuesit amerikanë pyetën disa pensionistë mbi momentet e tyre më të bukura në jetë dhe kujtimet e tyre ishin të gjitha para se të arrinin 26 vite.

Psikologia Kristina Steiner e Universitetit të Nju Hempshajërit tha: “Vumë re nga sondazhi se kujtimet më të bukura të personave ishin nga periudha 17-26 vjeç. I lejuam të moshuarve të bënim një biografi 30-minutëshe dhe momentet e gëzueshme i gjetëm vetëm gjatë rinisë.”