Tuesday, 22 May 2018 | Lajme: 36

Jetë

auto_jeta1514288596-750x430

Ndiqni këto 5 këshilla të thjeshta që të jetoni më mirë

Jeta jonë ndikon gjithmonë në disponimin që kemi, në marrëdhëniet tona, suksesin profesional si dhe në pamjen tonë fizike. Prandaj, është e rëndësishme të ruani një mënyrë jetese të shëndetshme dhe në përputhje me...
bebe

5 mijë euro shpërblim për ata që i lënë shtatzëna gratë e këtij shteti

40% e foshnjeve të lindura jashtë martese, është një rekord që e mban Amerika. Ajo qëndron afër mesit të paketës globale në këtë kategori. Turqia konservatore është mbrapa me një përqindje të vogël prej 3%. Dhe kombi...
fb

Facebook i fshin 583 milionë profile false

Në 3-mujorin e parë të vitit 2018, Facebook ka çaktivizuar rreth 583 milionë profile false si dhe rreth 837 milionë materiale spam. Të dhënat janë publikuar në raportin Transparency, i cili që prej vitit 2013 regjistron kërkesat...
j_1526538492-9153007

A është normale të kesh qime në gjoks?

Kur vë re për herë të parë disa qime të trasha përreth thithkës, është normale që të të kaplojnë një sërë emocionesh dhe të të vijnë ndërmend një sërë pyetjesh (pse, si, kur?) A është normale?! Pyetja që i shqetëson...
r_1526469944-3010209

10 rregullat se si duhet të sillen ata që nuk agjerojnë

Në botë ka 7 miliardë njerëz. Dhe një 22% e plotë e tyre, që i bie rreth 1.6 miliardë, po agjërojnë nga lindja e diellit deri në perëndim të diellit. Çdo ditë. Për një muaj të tërë. Është Ramazani, muaji më i shenjtë...
canellastomakos

Çaji pranveror që çhelmon organizmin dhe heq yndyrën e tepërt rreth barkut

Edhe pse kapriçot e motit mund t’ju kenë bërë të mendoni se vera është shumë larg, në të vërtetë është më afër nga ç’mund të mendoni. Dhe siç ndodh rëndomtë, maji dhe qershori shpeshherë kthehen në muajt e përgatitjeve...
capture_1526469353-8396177

Kush pikëllohet më shumë për dashurinë e humbur, femrat apo meshkujt?

Jeta dashurore është burimi më i madh i anksiozitetit dhe i ndjenjës së pikëllimit, ka zbuluar një hulumtim i ri, i cili, gjithashtu, tregon që rasti i tillë është diç më e shpeshtë te femrat, sesa te meshkujt. “Kur flasim për...
m_1526473411-5978480

Kush ishte në të vërtetë profeti Muhamed?

Muhamedi është profeti dhe themeluesi i Islamit. Ai u lind në Mekë më 570, dhe pjesën më të madhe të jetës e kaloi si tregtar. Në moshën 40 vjeçare, ndoshta i shtyrë nga ndonjë krizë ekonomike, ai filloi të komunikonte me Allahun...
m_1526466515-5589870

Mësuesja u kërkoi të listonin 7 mrekullitë e botës. Vogëlushja e lë pa fjalë me përgjigjen e saj…

Mësuesja vendosi që këtë herë t’u kërkonte diçka ndryshe nxënësve të saj. Ajo u kërkoi vogëlushëve një kërkesë të thjeshtë për ta: – “Më bëni ju lutem listën me ato që mendoni se janë 7 mrekullitë e botës“,...
_23ba34ec-576f-11e8-b87b-3dd7d8bd63e9

Kërkohet ngritja e vetëdijes së qytetarëve të Maqedonisë për dëmet që sjell gluteni

Shoqata “Pa gluten” nga Gjevgjelia kërkon që të forcohen të drejtat e pacientëve që janë alergjik ndaj glutenit dhe që janë të prekur nga telangiektazia hemorragjike e trashëguar. Sipas tyre, prodhuesit duhet t’u mundësojnë...