e Enjte, 18 Janar 2018 | Lajme: 0

Ekonomi

133669343

Shpallje për trajnim të 220 personave për programim publik dhe testim softuerik

Agjencia për Punësim e Republikës së Maqedonisë (APRM) sot publikoi shpallje për trajnim falas TI për 220 persona, prej të cilëve 110 për programim publik, ndërsa 110 për testim softuerik. Do të marrin certifikata me të cilët...
mraz-cvet-ovoski-zemjodelie

Fermerët do të marrin dëmshpërblim për mbjelljet e ngrira

Qeveria e Republikës së Maqedonisë qëndron pas të gjithë qytetarëve të rajonit të Tikveshit kryesisht vreshtarë, të cilët gjatë fundjavës së kaluar pësuan fatkeqësi natyrore, me ç’rast kulturat bujqësore u janë ngrirë...
energji

Në shkurt 82,8 për qind e energjisë elektrike të konsumuar ka qenë nga prodhimi vendor

Në Maqedoni në shkurt të këtij viti janë shpenzuar 715.195 МWh energji elektrike, 37.992 mil.nm3 gaz natyror, 519 411 tonë qymyrguri dhe 68.691 tonë produkte të naftës, kumtoi Enti Shtetëror për statistikë. Bruto-prodhimi vendor...
grand-360x200

Grant i tretë i ri nga BE-ja për zvogëlimin e papunësisë te të rinjtë deri në moshën 29 vjeçare

Me grant të ri nga Bashkimi Evropian do të përparohen aftësitë për punësimin e të rinjve. Përmes Agjencisë për punësim do të organizohen trajnime të cilat do të dedikohen për personat deri në moshën 29 vjeçare, me qëllim...
133666027

Cvetkov: Pres që 100 për qind të shfrytëzohen të hollat nga Programi IPARD 2

Marrëveshjet e para për shfrytëzim të mjeteve nga Programit IPARD 2 në vlerë të përgjithshme prej 10 milionë eurosh Ministria dikasteriale paralajmëron se do të nënshkruhen deri në fund të qershorit ose fillimit të korrikut të...
ipard

Shpallet thirrja për shfrytëzimin e mjeteve nga programet IPARD për zhvillim rural

Agjencia për Mbështetje Financiare në Bujqësi dhe Zhvillim sot publikoi thirrje për parashtrim të kërkesës për shfrytëzim të mjeteve financiare nga Instrumenti për ndihmë inkuadruese për zhvillim rural të Bashkimit Evropian. Qëllimi...
gevgelija-7-520x289

Referendumi në Gjevgjeli/ Shumica dërmuese ka votuar ”Kundër” hapjes së xeherores

Qytetarët e Gjevgjelisë kanë qenë para një sfide për të cilën lëvizja ”Shpëtim për ne” ka organizuar referendum, të parin në historinë e Maqedonisë për të zgjidhur çështje lokale. Sfida e tyre ishte të votonin ”Pro”,...
majka-tereza-klinicki

Qendra e re klinike në Shkup, do ta ndërtojnë dy kompanitë “Granit” dhe “Beton”

Qendrën e re klinike në Shkup me vlerë prej 72 milionë euro do ta ndërtojnë dy kompanitë më të mëdha ndërtimore në Maqedoni “Granit” dhe “Beton” në bashkëpunim me një kompani italiane, informoi në konferencë...
Kiril-Minoski-int189-2-520x469

Minoski: Shtatëdhjetë e dy milionë euro të reja për bizneset e vogla dhe të mesme

Shtatëdhjetë e dy milionë euro të reja për kredi të lira për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme përmes Bankës evropiane për ripërtëritje dhe zhvilim, paralajmëroi ministri i Financave Kiril Minoski, i cili merr pjesë në Takimet...
109684922

FMN dhe Banka Botërore: Ekonomia e Maqedonisë stabile edhe krahas krizës politike

 Ekonomia e Maqedonisë është stabile edhe krahas të gjitha sfidave të krizës politike, vlerësojnë Fondi Ndërkombëtar Monetar (FMN) dhe Banka Botërore. Në takimet e pranverës në Uashington, ku mori pjesë edhe një delegacion nga...