e Shtunë, 24 Qershor 2017 | Lajme: 14

Ekonomi

gevgelija-7-520x289

Referendumi në Gjevgjeli/ Shumica dërmuese ka votuar ”Kundër” hapjes së xeherores

Qytetarët e Gjevgjelisë kanë qenë para një sfide për të cilën lëvizja ”Shpëtim për ne” ka organizuar referendum, të parin në historinë e Maqedonisë për të zgjidhur çështje lokale. Sfida e tyre ishte të votonin ”Pro”,...
majka-tereza-klinicki

Qendra e re klinike në Shkup, do ta ndërtojnë dy kompanitë “Granit” dhe “Beton”

Qendrën e re klinike në Shkup me vlerë prej 72 milionë euro do ta ndërtojnë dy kompanitë më të mëdha ndërtimore në Maqedoni “Granit” dhe “Beton” në bashkëpunim me një kompani italiane, informoi në konferencë...
Kiril-Minoski-int189-2-520x469

Minoski: Shtatëdhjetë e dy milionë euro të reja për bizneset e vogla dhe të mesme

Shtatëdhjetë e dy milionë euro të reja për kredi të lira për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme përmes Bankës evropiane për ripërtëritje dhe zhvilim, paralajmëroi ministri i Financave Kiril Minoski, i cili merr pjesë në Takimet...
109684922

FMN dhe Banka Botërore: Ekonomia e Maqedonisë stabile edhe krahas krizës politike

 Ekonomia e Maqedonisë është stabile edhe krahas të gjitha sfidave të krizës politike, vlerësojnë Fondi Ndërkombëtar Monetar (FMN) dhe Banka Botërore. Në takimet e pranverës në Uashington, ku mori pjesë edhe një delegacion nga...
133664066

Sardiç MC: Miniera në Kazandol nuk do të shkaktojë kurrfarë rreziku ndaj mjedisit jetësor

Kompleksi i minierave në Kazandol pritet ta përfundojë ndërtimin deri nga fundi i vitit dhe të fillojë me prodhim. Deri tani kanë përfunduar 30 për qind nga ndërtimi, ndërsa pajisja e cila do të instalohet është më bashkëkohorja...
paga

Paga mesatare në shkurt 22.347 denarë

Paga neto mesatare e paguar mujore për të punësuar, në shkurt të këtij viti arrin 22.347 denarë, publikoi Enti Shtetëror i Statistikës. Sipas të dhënave të publikuara paga mesatare vëren rritje prej 2,4 për qind që ka të bëjë...
133662703

Ivanov-Ivaniq: Ka bazë solide për bashkëpunim ekonomik intensiv mes Maqedonisë dhe BeH-së

Marrëdhëniet politike mes Maqedonisë dhe Bosnjë e Hercegovinës janë të shkëlqyera, por mungon bashkëpunimi më intensiv ekonomik në të cilën duhet të punohet në periudhën e ardhshme, vlerësuan presidenti i Maqedonisë Gjorge...
133661266

Aleksovska: 10.000 punësime të reja në vitin 2017 përmes masave dhe programeve qeveritare

Kompanitë gjithnjë e më shumë i shfrytëzojnë masat qeveritare për punësim, të cilat japin rezultate të mëdha. Për këtë flet edhe shkalla deri më tani më e vogël e papunësisë në Maqedoni 23,1 për qind, tha sot drejtoresha...
pilesko-zamrznato-520x292

Konfiskohet dhe shkatërrohet mish i pasigurt pule nga Brazili

Agjencia për Ushqim dhe Veterinari sot njoftoi se në fillim të muajit në vendkalimin kufitar Qafëthanë ka konfiskuar 1.300 kilogramë mish i pasigurt pule me prejardhje nga Brazili. Mishi i konfiskuar, siç thuhet në kumtesë, është...
fmn_ja_neser_e_perfundon_vizit

FMN: Ekonomia e Maqedonisë sivjet me rritje prej 3,2%, vitin e ardhshëm 3,4

Fondi Monetar Ndërkombëtar në parashikimin më të ri ekonomik parashikon se ekonomia e Maqedonisë sivjet do të ketë rritje prej 3,2 për ind, ndërsa vitin e ardhshëm prej 3,4 për qind. Në dokumentin e publikuar në seancën tradicionale...