Tuesday, 21 August 2018 | Lajme: 0

Ekonomi

domate

Në Maqedoni nuk ka domate të pasigurta nga Turqia

Në Maqedoni nuk janë importuar domate të pasigurta nga Turqia, kumtoi Agjencia për Ushqim dhe Veterinari (AUV). Agjencia, si  pikë kontakti  në Sistemin për paralajmërim të shpejtë të ushqimit të pasigurt dhe ushqimit për kafshë...
3

Bekteshi takoi Ministrin e Ekonomisë të Emirateve, Sulltanin Bin Said Al Mansuri

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi gjatë vizitës zyrtare në Emiratet e Bashkuara Arabe, sot u takua me Ministrin e Ekonomisë të Emirateve të Bashkuara Arabe, Sulltan bin Said Al Mansuri. Takimi i Bekteshit me Al Mansurin u zhvillua...
30440820_799966433521378_4949629047597432832_n (1)

Bekteshi në samitin vjetor të investimeve në Dubai – prezantoi mundësitë e investimeve në Maqedoni

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, me ftesë të Ministrit të Ekonomisë të Emirateve të Bashkuara Arabe Sulltan bin Said Al Mansuri nga 9 deri më 11 Prill, merr pjesë në edicionin e tetë të Samitit Vjetor të Investimeve në...
euro-5001-780x439_1522333224-2871484

Ekonomistët kundër taksës 18% për të ardhurat mbi 1 000 euro

Qeveria të mos shpejtojë me rritjen e tatimit personal për subjektet që do të kenë mbi 1000 euro fitim sepse tatimi progresiv mund të jetë dështues për sektorin edhe ashtu të vogël të IT-së. Sipas anëtarëve të Odës së Teknologjive...
euro

Përkrahje financiare për kompanitë e vogla dhe të mesme në Maqedoni

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me Fondin për inovacione dhe zhvillim teknologjik kanë prezantuar sot para bizneseve masat e planit për rritje ekonomike nga shtylla e tretë, të cilat kanë të bëjnë me mbështetjen...
134151345

Maqedonia prezantohet në panairin turistik botëror në Berlin

Maqedonia edhe këtë vit është prezantuar në ngjarjen kryesore dhe qendrën e atraksionit për industrinë turistike, e cila ndikon  në përvojat e udhëtimit nëpër tërë botën ITB (ITB Berlin, Trade Skow Show). Përfaqësuesit e Agjencisë...
134150512

Takim Apostollska-Markush: Nevojitet rritje e bashkëpunimit ekonomik mes Maqedonisë dhe Sllovakisë

Ministrja pa dikaster i angazhuar për investime të huaja Zorica Apostolloska sot realizoi takim me ambasadoren e Republikës së Sllovakisë në Republikën e Maqedonisë, Henrik Markush dhe me konsullin e nderit sllovak në vend Vllade Stojanovski. Në...
133727313

Bekteshi do të prezantojë përkrahjen financiare të investimeve para OEMVP-së

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi sot do të realizojë takim me përfaqësues të bizneseve – anëtare të Odës Ekonomike të Maqedonisë Veriperëndimore. Bekteshi në Odë do t’i prezantojë masat për përkrahje financiare...
134145701

Mbështetje norvegjeze për Zonën Ekonomike në Tetovë

Ambasadori i Norvegjisë në Maqedoni, Arne Sannes Bjornstad, këshilltari special pranë Qeverisë së Norvegjisë për Ballkanin Perendimor, Olav Reinesten dhe kryetarja e Komunës së Tetovës Teuta Arifi, sot e vizituan Zonën Industriale...
134144690

U nënshkruan marrëveshjet e para për shfrytëzim të programit IPARD 2014-2020

 Janë nënshkruar katër marrëveshjet e para për mbështetje të projekteve me Programin për shfrytëzim të mjeteve nga instrumenti për ndihmë parainkuadruese për zhvillim rural (IPARD) për periudhën 2014-2020. Nënshkruesit janë...