Wednesday, 18 July 2018 | Lajme: 50

Ekonomi

134129134

Kryeministri Zaev në Samitin investues për Ballkanin Perëndimor në Londër

Kryeministri Zoran Zaev, i shoqëruar nga delegacioni qeveritar sot në Londër do të marrë pjesë në Samitin për Ballkanin Perëndimor për tërheqjen e investimeve të huaja. Në Samitin investues, i cili është në organizim të Bankës...
134122575

LOE: Maqedonia dhe Turqia kanë potencial të madh për bashkëpunim turistik

Këmbimi i suksesshëm turistik mes Maqedonisë dhe Turqisë, si dhe ngritja në nivel më të lartë se deri tani, është qëllimi ynë i përbashkët, porositi sot kryetari i Odës hotelierike turistike në LOE, Arkan Kerim në promovimin...
buqesi

Prezantim i projektit “Sisteme të vogla me shpenzime të ulëta, ekologjikisht të pranueshme për ujitje?”

Ngjarje promovuese për projektin “Sisteme të vogla me shpenzime të ulëta, ekologjikisht të pranueshme për ujitje”, do të mbahet sot në Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave. Projekti është financuar...
134118955

Në Odën Ekonomike të Maqedonisë themelohet klub i ekspertëve

Klub i konsulentëve/ekspertëve i cili do të bashkojë ekspertë prej më shumë sferave të ndryshme, përfshirë mes tjerash edhe energjetikën, industrinë dhe infrastrukturën, do të fillojë të funksionojë në Odën Ekonomike të Maqedonisë. Aktivitetet...
112016296

Prej nesër ngrohje më të lirë në Shkup

Shpenzuesit nga Shkupi të cilët furnizohen me energji ngrohëse nga Ballkan enerxhi grup (BEG) nga nesër në mesatare do të paguajnë për 2,75 për qind çmim më të ulët për ngrohje. Siç u theksua në seancën përgatitore të Komisionit...
133795991

DPHM: Moti i ngrohtë rrezik për kulturat bujqësore

Bujqit t’i ujisin të mbjellat dhe të t’u kushtojnë kujdes të posaçëm mbrojtjes nga sëmundjet dhe dëmtuesit sepse moti i ngrohtë është i përshtatshëm për zhvillimin e tyre, rekomandojnë agrometorologët. Paralajmërojnë...
benzin

Shtrenjtohet benzina EUROSUPER BS-95

Benzina  EUROSUPER BS-95 nga mesnata shtrenjtohet për 0,50 denarë për litër, ndërsa çmimet e EUROSUPER BS-98 dhe të dizelit mbeten të njëjta, vendosi sot Komisioni Rregulator për Energjetikë. Çmimi i ri i EUROSUPER BS-95 është...
99502586

SHA ELEM: Nuk kemi borxhe të fshehura, e as të mbetura ndaj ekonomisë

SHA ELEM nuk ka borxhe të fshehura, e as të mbetura ndaj ekonomisë, përkatësisht ndaj subjekteve ekonomike me të cilat ka vendosur marrëdhënie afariste, porosisin nga kompania. “I dërguam të dhënat e kërkuara drejt Ministrisë...
lubb

Nuk ka zgjidhje për bujqit e Porojit dhe Xhepçishtit, paralajmërojnë protesta të reja

Ka përfunduar takimi ndërmjet bujqve të fshatrave të Porojit dhe Xhepçishtit me përfaqësuesit e Këshillit komunal të komunës së Tetovës, njofton Telegrafi. Sipas tyre, nuk është arritur asnjë marrëveshje me këshillin komunal...
dap

DAP do të fillojë me pagesën e detyrueshme të taksës radiodifuzive

Qytetarët dhe kompanitë të cilat kanë fatura të papaguara për taksën radiodifuzive deri më 30 qershor të këtij viti, të bëjnë pagesën e borxheve në afatin më të shkurtër, pasi që do të fillojnë procedura për pagesë të...