Wednesday, 21 March 2018 | Lajme: 24

Ekonomi

1452074049-Benzini-620x330-620x330

Këto janë çmimet e reja të derivateve

Benzinat prej sonte në mesnatë lirohen për 1,5 denarë, ndërsa çmimi i derivateve disel ulet për 2,5 denarë për litër, vendosi sot Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE). Me vendimin bëhet ulje e çmimeve të rafinuara dhe...
shtepi

Në Kadastër janë regjistruar 180.000 legalizime të objekteve të ndërtuara pa leje

Mbi 180 mijë objekte në Maqedoni janë legalizuar dhe regjistruar në Kadastrën e patundshmërive. Qytetarët dhe kompanitë kanë fleta-pronësie dhe mund me to të tregtojnë, t’i lënë me qira, gjegjësisht t’i shfrytëzojnë,...
пад-520x260

ESHS: Shkalla e papunësisë në tremujorin e parë 22,9 për qind

Në tremujorin e parë të vitit 2017, popullata aktive në Republikën e Maqedonisë numëron 952.644 persona nga të cilët të punësuar janë 743.043, ndërsa 218.601 janë të papunë, kumtoi Enti shtetëror për statistikë (ESHS). Shkalla...
aktor-520x260

Kompania ”Aktor”: Nuk kemi njohuri për ekzistimin e ndonjë kallëzimi penal

Kompania ”Aktor S.A” ka reaguar në lidhje me njoftimet e djeshme për gjobë shumëmilionëshe të shqiptuar nga Komisioni Evropian për gjoja larje parashë në tenderin e rrugës Demir Kapi-Smokvicë, përcjell Telegrafi Maqedoni. Kompania...
roaming

Prej 1 korrik çmime më të ulta në roamingun rajonal

Shfrytëzuesit e telefonit mobil nga Maqedonia, Serbia, Mali i Zi dhe Bosnja dhe Hercegovina që nga 1 korriku i këtij vitit do ta kenë mundësinë e çmimit më të ulët për thirrjet roaming. Informacionin e ka pohuar edhe Vlladica Tintor-drejtoreshë...
buqesi

FFRM: Çmimi minimal mbrojtës i grurit të jetë 12 denarë

Çmimi minimal mbrojtës i grurit të jetë 12 denarë për një kilogram, blerja intervente të fillojë prej më një korrik kur në vijim është korja dhe kur fillon blerja, ndërsa marrëveshjet me blerësit dhe përpunuesit të dakordohen...
bankaboterore

Banka Botërore: Ekonomia e Maqedonisë sivjet me rritje prej 2,8 për qind

Ekonomia e Maqedonisë sipas parashikimit më të ri të bankës Botërore sivjet do të ketë rritje prej 2,8 për qind, vitin e ardhshëm 3,3 dhe në vitin 2019 rritje prej 3,8 për qind. Në raportin më të ri Banka Botërore për sivjet...
132523833

Blerësit nuk i respektojnë çmimet e kontraktuara, reagojnë bujqit

Një pjesë e blerësve nuk i respektojnë marrëveshjet e lidhura me prodhuesit dhe nuk e respektojnë çmimin e konfirmuar, thonë bujqit. Sipas kryetarit të asociacionit të bujqve të Maqedonisë, Eftim Shaklev, probleme me marrëveshjet...
bitcoin-

BPRM: Investim i paligjshëm në valuta virtuale ose kripto

Banka Popullore e Republikës së Maqedonisë përmes një kumtese tregon se sipas rregullativës valide vendore investimi nga persona juridik dhe fizik në Maqedoni me valuta virtuale ose kripto nuk është i lejuar, njëjtë siç nuk është...
133718237

Ambasadorja Suter: Zvicra është angazhuar për të zhvilluar edhe më tej aktivitetet diplomatike dhe zhvillimore në Maqedoni

Zvicra sot zbuloi Strategjinë e re të bashkëpunimit për Maqedoninë, për periudhën 2017 – 2020. Që nga viti 1992, Zvicra ka ofruar mbështetje për tranzicionin politik, social dhe ekonomik të Maqedonisë. Strategjia e re ka për qëllim...