e Hënë, 24 Prill 2017 | Lajme: 0

Ekonomi

133372780

Eksporti në janar dhe shkurt më i madh për 7,2 për qind

Në dy muajt e parë nga Maqedonia janë eksportuar mallra për 7,2 për qind më shumë në raport me periudhën e njëjtë vitin e kaluar. Sipas të dhënave të publikuara të Entit shtetëror për statistikë, vlera e përgjithshme e eksportit...
benzin

Lirohet dizeli

Karburantet dizel prej sonte në mesnatë lirohen për 1,5 denarë për një litër, ndërsa çmimi i benzinave mbetet i njëjtë, vendosi sot Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE). Me vendimin u bë zvogëlimi i çmimeve rafinerike...
Aeroport-Aleksandar-Veliki-640x320

Linjë e re ajrore nga Budapesti drejt Shkupit

Në aeroportin e Shkupit “Aleksandri i Madh” do të vendoset linjë e re ajrore nga Budapesti drejt Shkupit. Në këtë relacion do të mund të udhëtohet me kompaninë ajrore “Viz er”. Linja e re ajrore do të promovohet...
114606891

Kartelat më së shumti shfrytëzohen në bankomate, më pak në tregti

Banka Popullore e Republikës së Maqedonisë në publikimin e shpallur në internet faqen e saj Informacion për lëvizjet në qarkullimin pagesor në vitin 2016 thekson se në vlerën më të madhe të transaksioneve pa para të gatshme apo...
121020769

Rritet prodhimi i qumështit dhe mishit të derrit, ulet prodhimi i leshit dhe vezëve

Enti Shtetëror i Statistikës sot publikoi se javën e kaluar u prodhuan 403.044 mijë litra qumësht lope që është për 11,6 për qind më shumë në krahasim me vitin e kaluar. Rritje e prodhimit është vërejtur edhe tek qumështi i...
133634409

Shpallen 10-të gratë më të suksesshme menaxhere për vitin 2016

Agjencia Marili mbrëmë e ka organizuar përzgjedhjen e 21-të të Top grave më të suksesshme menaxhere për vitin 2016. Dhjetë gratë më të suksesshme menaxhere janë: Susana Bllazhevska, menaxhere e përgjithshme e “Afërditë...
133547868

Sot ose nesër bujqit do të marrin 224.571.508 denarë subvencione

Bujqit më së voni sot ose nesër duhet t’i marrin subvencionet, gjithsej 224.571.508 denarë, për të cilat Agjencia për Pagesore tashmë i ka nënshkruar fletëpagesat. Deri në fund të muajit, në mënyrë shtesë do të paguhen...
misajlovski-1-640x294

Misajlovski në takim me Turkish Erlajns dhe me TAV për linjën ajrore nga Maqedonia deri në SHBA dhe Kanada

Ministri i Transport dhe Lidhjeve Vllado Misajlovski i cili qëndron për vizitë pune në Turqi, sot në Stamboll ka realizuar takime me Bilal Eksi, menaxher i përgjithshëm i kompanisë ajrore Turkish Erlajns , dhe me menaxhmentin e TAV-it,...
ushqime_1478377915-8583222

Skadon afati për dorëzimin e të dhënave nga firmat të cilat tregtojnë me prodhime bujqësore

Deri më 31 mars personat juridik të regjistruar për tregti dhe përpunim të prodhimeve bujqësore duhet t’i dorëzojnë të dhënat për blerjen e planifikuar këtë vit dhe për blerjet e vitit të kaluar. Dënimi për mospërmbushjen...
133631444

Punëtorët turistikë presin rritje prej 20 për qind të turistëve

Rritje të numrit të turistëve në Maqedoni për 20 për qind nëse nuk ka probleme për shkak të krizës politike dhe krizës së emigrantëve, pret Oda Turistike-Hotelerike (OTH) pranë Lidhjes së Odave Ekonomike të Maqedonisë (OEM). “Ka...