e Enjte, 18 Janar 2018 | Lajme: 0

Ekonomi

dem permbytje

Prej sot deri më 30 qershor paraqitje e dëmeve nga moti i ligë

Bujqit prej sot deri më 30 qershor mund të parashtrojnë kërkesa për vlerësimin e dëmeve në sipërfaqet bujqësore nga fatkeqësitë klimatike – shi i rrëmbyeshëm, shkarkimet elektrike, erë e fuqishme dhe breshër nga 14 qershori...
IMG_0016

Hapet fabrika e kompanisë amerikane “Adient” në ZZHTI Strumicë

Në ZZHTI Strumicë sot u lëshua zyrtarisht në përdorim fabrika për prodhimin e këllëfëve për sediljet e automjeteve “Adient”. Investimi është në vlerë prej 20 milionë dollarëve amerikanë dhe do të punësojë mbi...
106011002

ELEM do të publikojë tenderë për furnizimin e pajisjeve për xehetari dhe për ngrohtoren në Manastir

SHA ELEM do t’i publikojë thirrjet publike për furnizimin e pajisjeve për minierë për “REK Bitolla” dhe për ndërtimin e sistemit për ngrohtore në Manastir, Novaci, Logovardi dhe Mogillë në vlerë prej rreth 80 milionë...
133678958

Në prill për 18,4 për qind është rritur numri i turistëve në Maqedoni

Numri i turistëve në prill të këtij vitit në Maqedoni arrin 68.047, ndërsa i bujtjeve 140.081, që në krahasim me prillin e vitit të kaluar është rritje për 18,4 për qind, gjegjësisht për 18,6 për qind, njoftoi sot Enti Shtetëror...
1452074049-Benzini-620x330-620x330

Këto janë çmimet e reja të derivateve

Benzinat prej sonte në mesnatë lirohen për 1,5 denarë, ndërsa çmimi i derivateve disel ulet për 2,5 denarë për litër, vendosi sot Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE). Me vendimin bëhet ulje e çmimeve të rafinuara dhe...
shtepi

Në Kadastër janë regjistruar 180.000 legalizime të objekteve të ndërtuara pa leje

Mbi 180 mijë objekte në Maqedoni janë legalizuar dhe regjistruar në Kadastrën e patundshmërive. Qytetarët dhe kompanitë kanë fleta-pronësie dhe mund me to të tregtojnë, t’i lënë me qira, gjegjësisht t’i shfrytëzojnë,...
пад-520x260

ESHS: Shkalla e papunësisë në tremujorin e parë 22,9 për qind

Në tremujorin e parë të vitit 2017, popullata aktive në Republikën e Maqedonisë numëron 952.644 persona nga të cilët të punësuar janë 743.043, ndërsa 218.601 janë të papunë, kumtoi Enti shtetëror për statistikë (ESHS). Shkalla...
aktor-520x260

Kompania ”Aktor”: Nuk kemi njohuri për ekzistimin e ndonjë kallëzimi penal

Kompania ”Aktor S.A” ka reaguar në lidhje me njoftimet e djeshme për gjobë shumëmilionëshe të shqiptuar nga Komisioni Evropian për gjoja larje parashë në tenderin e rrugës Demir Kapi-Smokvicë, përcjell Telegrafi Maqedoni. Kompania...
roaming

Prej 1 korrik çmime më të ulta në roamingun rajonal

Shfrytëzuesit e telefonit mobil nga Maqedonia, Serbia, Mali i Zi dhe Bosnja dhe Hercegovina që nga 1 korriku i këtij vitit do ta kenë mundësinë e çmimit më të ulët për thirrjet roaming. Informacionin e ka pohuar edhe Vlladica Tintor-drejtoreshë...
buqesi

FFRM: Çmimi minimal mbrojtës i grurit të jetë 12 denarë

Çmimi minimal mbrojtës i grurit të jetë 12 denarë për një kilogram, blerja intervente të fillojë prej më një korrik kur në vijim është korja dhe kur fillon blerja, ndërsa marrëveshjet me blerësit dhe përpunuesit të dakordohen...