e Dielë, 23 Prill 2017 | Lajme: 1

Ekonomi

ndertes pallat

Kadastra: Zvogëlohet shitja e banesave, çmimi i njëjtë, diku edhe rritje e lehtë

Shitja e banesave është zvogëluar, por çmimi nuk ka ndryshuar, madje shënon edhe rritje të vogël, kumtoi sot drejtori i Agjencisë për Kadastër, Sllavçe Tërpeski. Sipas Tërpeskit, në tre muajt e parë të këtij viti janë shitur...
116400583

Qingji i Dibrës për Pashkët në tregun italian dhe për herë të parë në tregun kroat

Qingjat e Dibrës, si në vitet e kaluara do të jenë në tregun italian, ndërsa për herë të parë këtë vit edhe në tryezën kroate të Pashkëve. Sipas Skender Ame, kryetar i Shoqatës së blegtorëve “Dashi” kjo është...
133642326

Rritet numri i turistëve

Maqedoninë në shkurt të këtij viti e kanë vizituar 36.869 turistë të cilët kanë realizuar 79.860 bujtje që paraqet rritje të numrit të turistëve për 13,6, ndërsa i numrit të bujtjeve për 10,3 për qind në krahasim me të njëjtin...
133651487

Gruevski: Me masat qeveritare janë punësuar 43.000 persona, këtë vit edhe 10.000

Masat operative për punësim zhvillohen pa probleme edhe krahas krizës politike dhe vetëm këtë vit me këtë plan parashikohen 10 mijë punësime të reja që së bashku me 43.000 punësimet paraprake të realizuara do të arrijnë gjithsej...
111107140

Kompania amerikane NYSK do të prodhojë vaj kanabis në OHIS, janë paralajmëruar 200 punësime

Kapaciteti për prodhimin e vajit të kanabisit për nevoja mjekësore është hapur në qarkun e ish-fabrikës OHIS. Bëhet fjalë për investim të ri të huaj në Republikën e Maqedonisë edhe atë të kompanisë amerikane NYSK holding SHPKNJP...
133651234

Sindikata italiane do t’i mbrojë qytetarët e Maqedonisë që punojnë në Itali

Ndihmë gjatë realizimit të të drejtave në fushën e shërbimit social, pensional dhe shëndetësor, por edhe mbrojtje nga keqpërdorimi i të drejtave të punëtorëve të shtetasve të Maqedonisë të cilët punojnë në Itali, por edhe...
kanabis-vushtrri-780x439

Investim i ri/ Në Maqedoni do të prodhohet kanabis për qëllime mjekësore

Në rrjetet sociale, ish kryeministri paralajmëron investim të ri dhe 200 vende të reja pune. Nikolla Gruevski në Facebook shkruan se kriza politike nuk do t’i pengojë dhe do të luftojnë për jetë më të mirë për qytetarët. “Kriza...
133650909

Kompanitë nga Maqedonia të interesuara për teknologjinë italiane për përpunim të mermerit

Mermeri nga Maqedonia është cilësor dhe i vlerësuar në botë, ndërsa me përdorimin e teknologjisë adekuate bashkëkohore për përpunim, ai mund të jetë edhe më konkurrent në tregjet e huaja. Për këtë qëllim sot në Shkup përfaqësues...
133649208

Mundësitë për të investuar në Maqedoni prezentohen në Dubai

Mundësitë për investim që i ofron Republika e Maqedonisë janë prezantuar para investitorëve të më shumë vendeve të cilat kanë marrë pjesë në Samitin investues vjetor të shtatë që u mbajt në Dubai. Në samit mori pjesë edhe...
turizm

Potenciali turistik i Maqedonisë në Panairin për turizëm në Tiranë

Agjencia e Maqedonisë për Promovimin dhe Mbështetjen e Turizmit (APMT) e prezentoi ofertën turistike të Maqedonisë para 73 ekspozuesve dhe mysafirëve në panairin e parë ndërkombëtarë për turizëm Mediteranian tourism fair ( MTF),...