e Enjte, 18 Janar 2018 | Lajme: 0

Ekonomi

133664066

Sardiç MC: Miniera në Kazandol nuk do të shkaktojë kurrfarë rreziku ndaj mjedisit jetësor

Kompleksi i minierave në Kazandol pritet ta përfundojë ndërtimin deri nga fundi i vitit dhe të fillojë me prodhim. Deri tani kanë përfunduar 30 për qind nga ndërtimi, ndërsa pajisja e cila do të instalohet është më bashkëkohorja...
paga

Paga mesatare në shkurt 22.347 denarë

Paga neto mesatare e paguar mujore për të punësuar, në shkurt të këtij viti arrin 22.347 denarë, publikoi Enti Shtetëror i Statistikës. Sipas të dhënave të publikuara paga mesatare vëren rritje prej 2,4 për qind që ka të bëjë...
133662703

Ivanov-Ivaniq: Ka bazë solide për bashkëpunim ekonomik intensiv mes Maqedonisë dhe BeH-së

Marrëdhëniet politike mes Maqedonisë dhe Bosnjë e Hercegovinës janë të shkëlqyera, por mungon bashkëpunimi më intensiv ekonomik në të cilën duhet të punohet në periudhën e ardhshme, vlerësuan presidenti i Maqedonisë Gjorge...
133661266

Aleksovska: 10.000 punësime të reja në vitin 2017 përmes masave dhe programeve qeveritare

Kompanitë gjithnjë e më shumë i shfrytëzojnë masat qeveritare për punësim, të cilat japin rezultate të mëdha. Për këtë flet edhe shkalla deri më tani më e vogël e papunësisë në Maqedoni 23,1 për qind, tha sot drejtoresha...
pilesko-zamrznato-520x292

Konfiskohet dhe shkatërrohet mish i pasigurt pule nga Brazili

Agjencia për Ushqim dhe Veterinari sot njoftoi se në fillim të muajit në vendkalimin kufitar Qafëthanë ka konfiskuar 1.300 kilogramë mish i pasigurt pule me prejardhje nga Brazili. Mishi i konfiskuar, siç thuhet në kumtesë, është...
fmn_ja_neser_e_perfundon_vizit

FMN: Ekonomia e Maqedonisë sivjet me rritje prej 3,2%, vitin e ardhshëm 3,4

Fondi Monetar Ndërkombëtar në parashikimin më të ri ekonomik parashikon se ekonomia e Maqedonisë sivjet do të ketë rritje prej 3,2 për ind, ndërsa vitin e ardhshëm prej 3,4 për qind. Në dokumentin e publikuar në seancën tradicionale...
1452074049-Benzini-620x330-620x330

Shtrenjtohen derivatet

Benzinat prej sonte në mesnatë shtrenjtohen për 2,5 denarë, ndërsa dizeli dhe vaji ekstra i lehtë për amvisëri për dy denarë për një litër, vendosi sot Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE). Çmimi i ri i Eurosuper BS 95...
133655269

Tur-operatori polak Rainbow paralajmëroi hyrje në tregun e Maqedonisë

Një nga tre tur-operatorët më të mëdhenj në Poloni, Rainboq, do të fillojë t’ua shesë Maqedoninë turistëve të vet. Siç kumtoi Agjencia për Promovim dhe Mbështetje të Turizmit, tur-operatori polak pas disa ditëve të udhëtimit...
ibrahimi

Ibarahimi: Mbi 43 mijë të punësuar të rinj me masat qeveritare, sivjet 10 mijë punësime të reja

Rreth 43 mijë persona janë punësuar deri më tani në Maqedoni përmes masave qeveritare për punësim, ndërsa për sivjet janë planifikuar edhe 10 mijë punësime të reja. “Deri më tani punësimet e hapura flasin se kemi bërë...
ndertes pallat

Kadastra: Zvogëlohet shitja e banesave, çmimi i njëjtë, diku edhe rritje e lehtë

Shitja e banesave është zvogëluar, por çmimi nuk ka ndryshuar, madje shënon edhe rritje të vogël, kumtoi sot drejtori i Agjencisë për Kadastër, Sllavçe Tërpeski. Sipas Tërpeskit, në tre muajt e parë të këtij viti janë shitur...