e Shtunë, 25 Shkurt 2017 | Lajme: 13

Ekonomi

133584522

Dimitriev për vizitë në fabrikën “Lion” në Sveti Nikollë

Kryeministri Emill Dimitriev së bashku me ministrin e Punës dhe Politikës Sociale Ibrahim Ibrahimi dhe drejtorin e Agjencisë për Punësim Vllatko Popovski e vizituan fabrikën për prodhime konditore “Lion” në Sveti Nilkollë,...
132970552

Rritje e të sapolindurve edhe e të vdekurve

Në tre muajt e fundit nga vitit i kaluar është shënuar rritje e lindjeve por edhe e vdekjeve, ndërsa rritja natyrore ka arritur 342 persona. Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistikë, numri i fëmijëve të lindur të gjallë...
133584371

Kadastra vendosë shfaqje 3D për ndërtesat dhe parcelat

Për ndërtesat banesore dhe për parcelat në Maqedoni për rreth tre vite duhet të vendoset kadastra tridimensionale. Do të përdoren përvojat për vendosjen dhe mirëmbajtjen e 3D kadastrës nga kadastra holandeze programi TAIEX i Komisionit...
133548547

Në dhjetor 81,1 për qind e rrymës nga prodhimi vendor

Në dhjetor të vitit të kaluar gjithsej janë shpenzuar 840 394 МWh energji elektrike, 46.663 mil. nm3  gaz natyror, 469 206 tonë thëngjill dhe 87 872 tonë produkte të naftës, publikoi Enti Shtetëror i Statistikës. Prodhimi bruto...
tren

Komunikacioni hekurudhor në Maqedoni ende i ndërprerë

Komunikacioni hekurudhor i udhëtarëve dhe ai i mallrave në Maqedoni tashmë ditën e shtatë tërësisht është i bllokuar për shkak të protestës së të punësuarve në ndërmarrjet në Hekurudhat e Maqedonisë, të cilët kërkojnë...
133582925

Përfaqësues të “Heritixh” ia kanë dorëzuar raportin Dimitrievit

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, Emill Dimitriev sot u takua me dejtorin për tregti dhe ekonomi të Fondacionit “Heritixh” dhe me menaxherin për hulumtim, Antoni Kim. Në takim siç informoi pres-shërbimi...
133582718

Muajin e ardhshëm hapet Shtëpia ekspozuese-tregtare e Maqedonisë në Moskë

Fruta dhe perime të freskëta, produkte të konservuara, qumështore dhe të mishit, si dhe pije, do të jenë pjesë e dërgesës së parë, me të cilën më 23 mars të këtij viti edhe zyrtarisht hapet Shtëpia ekspozuese-tregtare e Maqedonisë...
denari

Ja profesionet me pagat më të larta në Maqedoni

Sipas të dhënave të publikuara nga Enti Shtetëror për Statistikë, rrogë neto më të lartë në Maqedoni për vitin 2016 kanë marrë ata të cilët kanë punuar në sektorin e programimeve kompjuterike, shërbime konsultuese dhe të...
minovski-e1487835514516-740x320

Heritixh: Progresi i Maqedonisë për 10 vite i paparë deri më tani

Klasifikimi i Maqedonisë në vendin e 31-të në indeksin e ekonomive të lira të Fondacionit Heritixh dhe progresi për 10 pikë në vetëm dhjetë vite është fenomenal dhe diçka që nuk e kam parë në ndonjë vend tjetër. Duhet të...
133579498

Për këtë vit janë planifikuar 3,7 milionë euro për mbështetje të inovacioneve

Deri më 3 maj të vitit 2017 zgjatë thirrja e Fondit për inovacione dhe zhvillim teknologjik për mbështetje të startap ndërmarrjeve të interesuara të cilat mund të aplikojnë për grante deri në 30.000 euro që të zhvillojnë zgjidhje...