Monday, 16 July 2018 | Lajme: 5

Lajme

132951608

Për shkak protestave ndryshon regjimi i transportit publik i autobusëve

Për shkak tre protestave të paralajmëruara, sot në orën 12 pjesa më e madhe e linjave të autobusëve do të riorientohen, ndërsa një pjesë e tyre do t’i drejtojnë autobusët nëpër trase të shkurtuara nga traseja e zakonshme,...
ura-750x430

Turqi, burg të përjetshëm për 84 të akuzuar për grusht shteti

Gjithsej 84 të akuzuar u dënuan me dënime të shumëfishta të përjetshme me burg në kuadër të një prej procedurave kryesore gjyqësore për tentimin e grusht shtetit që e kreu organizata terroriste FETO më 15 korrik të vitit 2016,...
grusht

Grushta në Tetovë, lëndohet rëndë 30 vjeçari

Dje rreth orës 23 e 30 minuta, personi me iniciale L.K. 30-vjeç dhe personi Q.F. 24-vjeç nga Tetova, kanë denoncuar se, duke lëvizur me veturën ,,Citroen,, në rrugën ,,JNA,, në Tetovë, në një moment kanë ndaluar veturën e tyre,...
tamara-1

7 vjet e gjysmë burg për gjyshin e Tamarës që tentoi a vrasë Todorovin

Gjykatësja Sofija Llalliçiq i shqiptoi 7 vite e gjysmë burg gjyshit të Tamarës i cili pas vdekjes së mbesës së tij, pasi Ministria e Shëndetësisë nuk i kishte miratuar mjekimin jashtë vendit, kishte tentuar ta vrasë ministrin e...
134330412

Gjykimi për “Trajektoren” vazhdon më 4 shtator

Me dëgjimin e rreth 20 bisedave nga bombat e ashtuquajtura, të propozuara si dëshmi, seanca për rastin e PSP-së “Trajektorja” do të vazhdojë më 4 shtator të vitit 2018. Deri më tani janë dëgjuar rreth 300 biseda, ndërsa...
36994378_1778872815482578_3617931500684574720_n

Kështu uron Ali Ahmeti qytetarët marrjen e ftesës për anëtarësim në NATO

Kam kënaqësinë e veçantë që të uroj të gjithë qytetarët e Republikës së Maqedonisë për marrjen e ftesës për anëtarësim në NATO që paraqet arritje të madhe dhe jashtëzakonisht të rëndësishme për të ardhmën e sigurt...
konference_1531392621-210600

Maqedoni: Nevojitet kontroll financiar i partive politike për të parandaluar korrupsionin

Rregullativa ligjore për financimin e partive politike është cilësore dhe e mirë. Problem është transparenca dhe kontrolli i procesit. Për përmirësimin e situatave është i nevojshëm përforcimi i kontrollit përmes krijimit të...
fzo-520x346_2014113152252

Nësë shkoni në pushim në lëto shtete duhet ta lexoni këtë informatë

Nëse vendosni të kaloni pushoni në Gjermani, Austri, Turqi, Kroaci, Slloveni, Serbi, Mal të Zi, Bosnjë, Çeki, Itali, Belgjikë, Bullhari, Holandë, Francë, Luksemburg, Sllovaki dhe Shqipëri mirë është ta dini këtë informacion. Për...
idrizovo-2-670x431-670x430-670x430

Në burgun e Idrizovës do të ndërtohet gardh i ri perimetrik

Në nëntë muajt e ardhshëm do të ndërtohet gardh i ri perimetrik rreth repartit e mbyllur të ENP “Idrizovë”. Drejtoria për zbatimin e sanksioneve pranë Ministrisë së Drejtësisë sot publikoi shpalljen për ndërtimin e murit...
133961103

Një qytetar i Shkupit hynte në firma dhe vidhte çantat e të punësuarve

Kallëzim penal është ngritur kundër një shkupjani 39-vjeçar i cili i ka kryer katër grabitje në firma në Shkup dhe më pas ka përfituar dobi pronësore të paligjshme prej rreth 62 mijë denarësh. Gjykatësi me procedurë paraprake...