Sunday, 25 February 2018 | Lajme: 0

Lajme

134127223

Zoran Milevski ngritet në detyrë në gradën gjeneral-major i komandantit të KBO në SHM të ARM-së

Presidenti i Republikës së Maqedonisë dhe komandanti suprem i forcave të armatosura, Gjorge Ivanov e ka ngritur në detyrë Zoran Milevskin në gradën gjeneral-major i komandantit të KBO në SHM të ARM-së. “Presidenti Ivanov, konform...
mish

Në 398 kontrolle të mishtoreve janë asgjësuar 414 kilogramë mis të pasigurt

Mungesë të higjenës në objektet, masat të pazbatuara  për dezinfektim dhe deklarimi të parregullt të mishit, mosposedim të dokumentit komercial për dërgesën e mishit janë mospërputhjet që janë konstatuar nga kontrollet e inspektimit ...
????????????????????????????????????

Takim i kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi me bursistët parlamentarë në Bundestagun gjerman

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi sot realizoi takim me bursistët e zgjedhur parlamentarë në Bundestagun gjerman për vitin 2018, ato janë: Vera Jovçeska dhe Eva Jovanova. Siç thuhet në kumtesë, në takim...
117770203

Në SHBA janë caktuar tre dënime me vdekje për një ditë

 Në tre shtete federale amerikane Alabama, Teksas dhe Florida në të njëjtën ditë janë caktuar kryerje të tre dënimeve me vdekje, ndërsa ekzekutimi është zbatuar vetëm në Florida. Nëse ishin kryer të gjitha tre ekzekutimet, ajo...
134126808

Bekteshi bën apel që sa më shpejt të votohet ligji për mbështetje financiare të investimeve

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi pret  që Propozim-ligji për mbështetje financiare të investimeve, në një afat më të mundshëm të shkurtër të vihet në rend dite në seancën e Kuvendit, pasi pas përfundimit të procedurës...
132422703

Qeveria fillon procedurë për operator të tretë celular

Qeveria fillon me krijim të kushteve për hyrje të operatorit të tretë celular në vend. Siç informoi në takimin e sotëm me gazetarët ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratë Damjan Mançevski, kjo do të jetë edhe një...
moti

Kroacia përballet me mot të keq

Reshjet e mëdha të borës dhe erërat e fuqishme, kanë bërë shkollat, në disa zona të Kroacisë të mbyllen, ndërkaq, qarkullimi i automjeteve në disa akse rruge të kufizohet. Autoritetet kroate kanë thënë sot se problemet më...
114513115

Miratohen Raportet financiare dhe Llogaria vjetore e BPRM-së

Këshilli i Bankës Popullore të Republikës së Maqedonisë sot i shqyrtoi dhe miratoi raportet financiare dhe Llogarinë vjetore të bankës për vitin 2017, të cilët ishin lëndë për revizion të shoqatës së pavarur për revizion. Sipas mendimit...
kopshti

MPPS: Janë siguruar 486 punësime në kohë të pacaktuar në kopshte

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se 226 vende pune në kopshtet e fëmijëve, në të cilat disa vite është punësuar kuadër në kohë të caktuar, transformohen në kohë të pacaktuar. Ministria e Punës dhe Politikës...
132996183

MEPSO do të ndërtojë largpërçues të rinj me gjatësi prej 100 kilometrave

MEPSO shpalli tender për ndërtimin e katër largpërçuesve të rinj 110 kilovatësh, proces në të cilin duhet të fitohen mbi 100 kilometra rrejt i ri përçues. Vlera e parashikuar për katër largpërçuesit e rinj është rreth 14...