e Shtunë, 24 Qershor 2017 | Lajme: 14

Kulturë

133277242

Koncert në violinë dhe piano me Xhafer Xhaferin dhe Milana Çernjavska në “Verën e Ohrit”

Dita e gjashtëmbëdhjetë e festivalit të “Verës së Ohrit” e rezervuar për koncertin e violinistit tonë Xhafer Xhaferi, i cili do të marrë pjesë sonte në piano  shoqërim të pianistes gjermane me preardhje ukrainase Milana...
133270845

Në Strugë fillon sot “K’tu fest”

Festivali artistik “K’tu Fest” do të fillojë sot edicionin e tretë të tij në Strugë, i cili do të zgjat deri më 29 korrik. Ashtu si zakonisht, aktorë shqiptarë edhe këtë vit do i prijnë këtij aktiviteti të madh që...
133266884

Përfunduan hulumtimet arkeologjike në Kalanë e Kërçovës

Përfunduan hulumtimet arkeologjike në Kalanë e Kërçovës, projekt i mbështetur në Programin për mbrojtje të trashëgimisë kulturore të Qeverisë dhe Ministrisë së Kulturës. Siç kumtoi Ministria, muajin e kaluar në Kalanë e Kërçovës...
133206625

“Where Jazz Meets Clasical” – koncert i “Verës së Shkupit”

“Where Jazz Meets Clasical” është titulluar koncerti që sonte në suaza të “Verës së Shkupit”, do të mbahet në Hamamin e Daut pashës. Do të marrin pjesë klarinetisti Branko Pavlovski dhe pianistet Ema Potevska-Popivoda...
133254285

Sonte në Suli Han ne 66-vjetorin e Teatrit Shqiptar shfaqet shfaqja “Dashnori”

Sonte në kuadër të “Verës së Shkupit” në Fakultetin e arteve figurative – Suli Han, do të shfaqet shfaqja “Dashnori” e Harold Pinter. Në këtë datë, që është mjaft e rëndësishme për kulturën shqiptare,...
133252402

Fillon edicioni i katërt i Festivalit “Vera e Kulturës Tetovare”

Duke filluar nga sot deri më 25 korrik të këtij viti, fillon edicioni i katërt i festivalit “Vera e Kulturës Tetovare 2016″, në kuadër të së cilit, do të shfaqet një puhizë të pasur artistike dhe kulturore. Koncerte...
133246860

Ekspozitë e skulpturave të artistit Xhelil Rufati

 Ekspozitë e skulpturave të artistit Xhelil Rufati sonte do të hapet në Stacionin e vogël, në kuadër të Verës së Shkupit 2016. Veprat e skulptorit Rufati janë krijuar në shenjë të treshes, qoftë nga aspekti tematik, stilistik...
133246985

Fillojnë Takimet letrare strugane

Rreth 60 autorë nga vendi dhe vendet e huaja do të marrin pjesë në manifestimin ndërkombëtar “Takimet strugane letrare”, që prej sot deri më 9 korrik do të mbahet në Strugë, Ohër dhe Vevçan. Edicioni i sivjetshëm i...
sulian

Koncert i “Simbioza” në Suli Han

Në kuadër të Verës së Shkupit sonte në Suli Han do të mbahet koncert promovues në kuadër të projektit “Simbioza” nën dirigjimin e Behar Veselit, ndërsa nën komponimin dhe aranzhimin e Damjan Temkov. Në program do të...
kokino

Përkrahje për promovim të observatorisë arkeo-astronomike Kokino

Ambasadori i SHBA-së  në Maqedoni, Xhes Bejli, drejtoresha e IK Muzeut të Kumanovës Anita Cvetanovska dhe arkeologët e këtij institucioni sot e vizituan  lokalitetin Kokino, ku i promovuan tabelat informative dhe udhërrëfyesit, rrethojat...