e Hënë, 24 Prill 2017 | Lajme: 0

Kulturë

133435369

Promovimi i antologjisë “Vargje për Nënën”

Lidhja e Krijuesve Shqiptarë të mërgatës me seli ne Gjermani, sot në Qendrën Informative Kulturore, promovon antologjinë “Vargje për Nënën”, e cila i dedikohet shenjtërimit të Nënë Terezës. Në antologji janë përfshirë...
133428553

Ekspozitë “Disenjatorë të rinj ballkanik” në Shkup (Fotogaleri)

Ekspozita “Disenjatorë të rinj ballkanik” (Young Balkan Designers) e cila e bashkon sektorin e disenjit nga rajoni, do të prezantohet në Javën e Disenjit në Shkup (Skopje Design Week), që do të mbahet nga 23 deri më 27...
133428193

Shfaqja turke “Fshikëzat” më e mira në festivalin “Skupi”

Për shfaqje më të mirë në festivalin e sivjetmë, teаtral të 10-të “Skupi”, i cili përfundoi, dje mbrëma, njëzëri është shpallur “Fshikëzat” e kompanisë së pavarur “Pangar” nga Stambolli....
133414617

Tre shfaqje në FNT “Skupi Festival”

Tre shfaqje janë mysafirë në Qendrën kulturore rinore, sot dhe uikendin e ardhshëm në suaza të FNT-së “Skupi Festival”. Sonte  në orën 20 do të shfaqet “Fshikëzat” e kompanisë Pangar nga Stambolli. Nesër...
133418107

Ekspozitë “Nënë Tereza – shenjtorja nga Shkupi, shenjtorja e botës”

Në Manastir sonte në kuadër të Konferencës së katërt botërore për dialog ndërfetar dhe ndërcivilizues, ministrja e Kulturës, Elizabeta Kançeska Milevska e hapi ekspozitën “Nëna Terezë – shenjtorja nga Shkupi, shenjtorja...
133409463

“Jeta me qira” shfaqja më e mirë e “Teatrit shqiptar në Maqedoni”

Me shpalljen e shfaqjeve më të mira, mbrëmë në Qendrën e kulturës në Dibër përfundoi festivali i 15-të jubilar “Teatri shqiptar në Maqedoni”. Juria profesionale, si më të mirën e shpalli dramën “Jeta me qira”...
133372874

Festival i filmit të ri gjerman në Tetovë

Gjashtë filma me përkthim në gjuhën shqipe dhe maqedonase, prej sot deri të premten do të shfaqen në Tetovë, në kuadër të Festivalit të 12-të të filmit të ri gjerman. Festivali u mbajt nga 6 deri më 9 tetor në Shkup, në organizim...
121041892

Fillon Teatri i 15-të shqiptar në Maqedoni

Në Qendrën e kulturës në Dibër sonte fillon edicioni i 15-të i Teatrit shqiptar në Maqedoni, në të cilin do të marrin pjesë teatro nga Maqedonia, Shqipëria dhe Kosova. Festivalin do ta hapë kryetari i komunës Ruzdi Lata, pas së...
133396668

Fillon Festivali i katërt i filmit për të rinj “Xhifoni Maqedoni”

 Pesëmbëdhjetë filma (nga pesë në kategoritë: Juniorë dhe Seniorë) janë në selektimin zyrtar të Festivalit të 4-të të filmit “Xhifoni Maqedoni” i cili do të mbahet prej sot deri më 26 tetor me mbështetjen e Agjencisë...
133388256

Me „Supersonic“ dhe „Pilverize the Sound“ përfundon Festivali i 35-të i Xhazit në Shkup

 Me koncertin e sontëm të „Supersonic“, grupit të saksofonistit dhe vokalistit francez Tomas de Purkeri në Teatrin Popullor të Maqedonisë (TPM), përfundon Festivalit i 35-të i Xhazit në Shkup. Para „Supersonic“ do të prezantohet...