Saturday, 24 February 2018 | Lajme: 34

Kulturë

133252402

Fillon edicioni i katërt i Festivalit “Vera e Kulturës Tetovare”

Duke filluar nga sot deri më 25 korrik të këtij viti, fillon edicioni i katërt i festivalit “Vera e Kulturës Tetovare 2016″, në kuadër të së cilit, do të shfaqet një puhizë të pasur artistike dhe kulturore. Koncerte...
133246860

Ekspozitë e skulpturave të artistit Xhelil Rufati

 Ekspozitë e skulpturave të artistit Xhelil Rufati sonte do të hapet në Stacionin e vogël, në kuadër të Verës së Shkupit 2016. Veprat e skulptorit Rufati janë krijuar në shenjë të treshes, qoftë nga aspekti tematik, stilistik...
133246985

Fillojnë Takimet letrare strugane

Rreth 60 autorë nga vendi dhe vendet e huaja do të marrin pjesë në manifestimin ndërkombëtar “Takimet strugane letrare”, që prej sot deri më 9 korrik do të mbahet në Strugë, Ohër dhe Vevçan. Edicioni i sivjetshëm i...
sulian

Koncert i “Simbioza” në Suli Han

Në kuadër të Verës së Shkupit sonte në Suli Han do të mbahet koncert promovues në kuadër të projektit “Simbioza” nën dirigjimin e Behar Veselit, ndërsa nën komponimin dhe aranzhimin e Damjan Temkov. Në program do të...
kokino

Përkrahje për promovim të observatorisë arkeo-astronomike Kokino

Ambasadori i SHBA-së  në Maqedoni, Xhes Bejli, drejtoresha e IK Muzeut të Kumanovës Anita Cvetanovska dhe arkeologët e këtij institucioni sot e vizituan  lokalitetin Kokino, ku i promovuan tabelat informative dhe udhërrëfyesit, rrethojat...
133228885

Shkupi për Bouvin – “Shiko muzikë, dëgjo fotografi, merr libër”

Spektakli i nëntë tradicional multimedial  “Shiko muzikë, dëgjo fotografi, merr libër” në organizim të Filarmonisë së Maqedonisë dhe Qendrës kulturore për të rinj, i cili është vit iu dedikua legjendës së muzikës...
102493020

Promovim i renovimeve infrastrukturore në lokalitetin në Kokino

Ministrja e Kulturës, Elizabeta Kançeska-Milevska së bashku me ambasadorin e SHBA-së, Xhes Bejli dhe drejtoreshën e Muzeut të Kumanovës, Anita Cvetkovska do ta vizitojnë observatorin megalit Kokino ku do t’i promovojnë renovimet...
133225659

“Shkupi për Bouvin” sonte në Parkun e qytetit

Nën moton “Shkupi për Bouvin” në Parkun e qytetit në Shkup sot do të mbahet edicioni i nëntë i ngjarjes multimediale “Shiko muzikë, dëgjo fotografi, merr libër”. Edicioni i sivjetmë është dedikuar në nder...
Violin Fest

“Violin Fest” në Muzeun e Qytetit të Shkupit

Në Muzeun e Qytetit të Shkupit sonte do të mbahet edicioni i katërt i festivalit “Violin fest” në të cilin do të marrin pjesë nxënës nga shkollat e muzikës nga Shkupi, Manastiri, Shtipi, Koçani, Ohri, Prilepi, si dhe...
133202619

Filmi shqiptar ‘Bota’ shapllet filmi më i mirë në South East European Film Festival në Paris

Filmi “Bota” me regji nga Iris Elezi është shpallur si filmi më i mirë në South East European Film Festival në Paris, informon “Kult Plus”. SEE është festival që mbahet në Berlin, Paris dhe në Ningbo në...