Thursday, 26 April 2018 | Lajme: 21

Kulturë

Çun-Lajçi-në-Librarinë-e-Çarshisë-Shkup-1

Mbrëmje poetike me të madhin Çun Lajçi

Mbrëmje poetike me artistin e madh nga Kosova, Çun Lajçi, të premten në ora 18:30 në Librarinë e Çarshisë në Shkup. Në këtë mbrëmje do të bëhet promovimi i librave të fundit të tij dhe recital i poezive rrëqethëse.
30122885-10210758561656253-744634751-o_1522869456-4184225

SH.B. “Shkupi”, 100 libra për Klubin e librit “Naim Frashëri”

Në kuadër të grupit letrar pran Shkollës Fillore” Naim Frashëri” -Studeniçan, Shkup këtë vit nën udhëheqjen e profesoreshës së Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe, Mimoza Mustafai –Jonuzi, është themeluar edhe Klubi i librit”Naim...
133831931 (1)

Shpallje e fituesit të “Kurorës së Artë” për vitin 2018

Këshilli drejtues dhe Drejtoria e Netëve Strugane të Poezisë sot, tradicionalisht në Ditën Botërore të Poezisë 21 Marsit, do ta shpallë fituesin e çmimit “Kurora e Artë” për vitin 2018. Shpallja e bartësit të kurorës...
Baleti-vjenez-780x439

“Baleti i Vjenës 2018”- atmosfera e Vjenës në Shkup sonte

Sonte në hotelin “Aleksandar Palace”, vizitorët përsëri do kenë mundësinë të zbaviten në manifestimin kulturor “Baletin e Vjenës 2018”. Organizatorët, Shoqata për bashkëpunim kulturor “Johann Strauss” dhe sponzori Amabasada...
134155223

Aziri hapi edicionin e 26-të të manifestimit tradicional “Takimet Poetike të Karadakut”

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Kulturës Valmir Azri dje në Likovë e hapi edicionin e 26-të të manifestimit tradicional “Takimet Poetike të Karadakut”. Ky manifestim tashmë i kthyer në traditë për poetët dhe dashamirët...
99545608

“Rrëfime grash” me Filarmoninë e Maqedonisë

Koncert simfonik i titulluar “Rrëfime grash” do të mbajë Filarmonia e Maqedonisë në të cilin soliste do të jetë pianistja ruse nga Gjermania Ollga Sheps, ndërsa orkestrën do ta udhëheqë dirigjentja Elena Mitrevska e cila...
134146129

Themelohet Ansambli i këngëve dhe valleve shqipe në Republikën e Maqedonisë

Qeveria e Republikës së Maqedonisë në mbledhjen e saj të 57 – të mori vendim për themelimin e Ansamblit të këngëve dhe valleve shqipe në Maqedoni. Pres shërbimi i Qeverisë kumtoi se “për shkak të kultivimit të këngëve...
134143568

Në komunën e Çairit nesër do të dhurohen libra me rastin e Ditës së Mësuesit

Lidhja e Arsimtarëve Shqiptarë në Maqedoni, SHB “Logos-A” dhe SHB “Shkupi”, nesër në hapësirat e komunës së Çairit  do të dhurojnë libra me rastin e Ditës së Mësuesit – 7 Marsit. SHB Logos –...
134138480

Aziri: 25 milionë denarë nga buxheti për veprimtaritë shqiptarе në fushën e kulturës për vitin 2018

Me mbështetje të fuqishme nga ana e Ministrisë së Kulturës të Republikës së Maqedonisë ku mbi 30 për qind e buxhetit i është ndarë veprimtarëve shqiptarë në fushën e kulturës, pritet që ky të jetë viti i arritjeve të shumta...
134131583

Bienale e artistëve të rinj prej nesër në MAK

“Do të jetë vonë nëse koha ndalon? është titulli i Bienales së 12-të i artistëve të rinj, e cila nga nesër do të mbahet në Muzeun e artit kontemporan (MAK) Këtë vit kuratorë të Bienales janë Ivana Vaseva, Bojana Janeva-Shemova...