Tuesday, 21 August 2018 | Lajme: 0

Maqedoni

dap-mbyll-bastoret-n-euml-dib-euml-r-strug-euml-dhe-k-euml-r-ccedil-ov-euml_hd-780x439

DAP nuk do të shfrytëzojë të dhënat për shumën e llogarisë së transaksioneve

Për tatimin e paraqitur të shumës vjetore absolutisht është irelevante që të shfrytëzojmë shumën e transaksioneve të llogarisë, mënyrën e përdorimit, gjendjen e llogarisë dhe rreptësisht i demantojmë kë pohime, thonë nga...
134408331

Zaev u takua me përfaqësues të diasporës

 Kryeministri Zoran Zaev u takua me përfaqësues të diasporës nga Maqedonia në Itali, Zvicër, Luksemburg, Gjermani, Slloveni, Kroaci, SHBA. Siç kumtoi shërbimi qeveritar, në takim është shprehur mbështetja ndaj politikave qeveritare...
132559845

Filloi furnizimi i insulinës për 2018-2020, deri atëherë ka sasi të mjaftueshme

Ministria e Shëndetësisë njoftoi se sot ka filluar procedura për furnizim publik të insulinës, glukagonit, gjilpërave për insulinë dhe shiritave për matje të sheqerit dhe pompa të insulinës me material shpenzues për periudhën...
134408134

Ju vihet flaka palmave në Klinikën “Zhan Mitrev” (Video)

Gjatë këtyre ditëve në kopshtin e Klinikës “Zhan Mitrev” janë djegur dy palma nga një grup i të rinjve, informojnë nga Klinika. Njëri rast është regjistruar  të shtunën e kaluar  rreth orës 1:30 ndërsa tjetri mbrëmë rreth...
134408228

Fushata do të financohet nga konvertimi dhe kursime të mjeteve buxhetore

Qeveria në seancën e ardhshme do të sjellë plan-program konkret për zhvillimin e gjithë fushatës për referendumin, përfshirë edhe për mjetet që shpenzohen për atë qëllim, deklaroi sot zëdhënësi i Qeverisë, Muhamed Hoxha. Qeveria...
134146586

Krahasimi ndërmjet Revolucionit shumëngjyrësh dhe “Bojkotoj” është krahasim ndërmjet përgjegjësisë dhe jopërgjegjësisë

Krahasimi   ndërmjet Revolucionit shumëngjyrësh  dhe lëvizjes “Bojkotoj” është njëjtë si të vendoset barazi ndërmjet guximit dhe frikës, ndërmjet qytetarit aktiv i cili guxonte të shihte në errësirë dhe  subjektit...
134304302

Ulet numri i lejeve të lëshuara për ndërtim në qershor

Ulet numri i lejeve të lëshuara për ndërtim në qershor në krahasim me muajin e njëjtë të vitit të kaluar. Enti Shtetëror i Statistikës sot publikoi se në qershor janë lëshuar 205 leje për ndërtim që është për 10,9 për qind...
132608950

Zjarr i madh në Forinë të Gostivarit, janë djegur një stallë dhe çati të tre shtëpive

Në zjarrin që është vënë dje në mëngjes në fshatin Forinë të Gostivarit është djegur tërësisht stalla dhe çatia e tre objekteve përreth. Në zjarr nuk ka persona të lënduar. Sipas SPB Tetovë, dje rreth orës 6:30 është...
119306425

Një banor i Maqedonisë brenda një viti konsumon më pak se një kilogram akullore, në BE gjashtë

Një banor i Maqedonisë brenda një viti konsumon rreth 0,85 litër akullore. Statistika tregon se vitin e kaluar një amvisëri në Maqedoni mesatarisht ka blerë dhe shpenzuar 3,4 litra akullore. Të dhënat e Eurostat, tregojnë se banorët...
134407608

Universitetet e Maqedonisë edhe këtë vit nuk janë në Listën e Shangait

Universitetet e Maqedonisë edhe këtë vit nuk janë regjistruar në Listën e Shangait të universiteteve më të mira në botë. Në listën e renditjes akademike të universiteteve botërore për vitin 2018 të publikuar sot, ndodhen një...