Saturday, 24 February 2018 | Lajme: 34

Maqedoni

132996183

MEPSO do të ndërtojë largpërçues të rinj me gjatësi prej 100 kilometrave

MEPSO shpalli tender për ndërtimin e katër largpërçuesve të rinj 110 kilovatësh, proces në të cilin duhet të fitohen mbi 100 kilometra rrejt i ri përçues. Vlera e parashikuar për katër largpërçuesit e rinj është rreth 14...
114647014

DAP hap sportele të reja për parashtrimin e Paraqitjes tatimore vjetore

Në ndërtesat komunale në “Gjorçe Petrov”, “Butel”, “Gazi Babë” dhe Aerodrom si dhe në përdhesën e Drejtorisë për obligues të mëdhenj tatimor në ndërtesën e LSM-së, Drejtoria për të Ardhura...
134126330

Zaev – Jazbec: Sllovenia me grante do ta ndihmojë zhvillimin lokal

Republika e Sllovenisë do ta ndihmojë zhvillimin lokal vendor përmes granteve dhe investimeve në projekte për ujin e pijshëm dhe për ujërat e zeza, që do të jenë të rëndësishme për komunat dhe banorët në brendinë e Maqedonisë....
132710356

Projekti për central me erë në kontroll publik në Bogdanc

Komuna Bogdanc sot në kontroll publik para qytetarëve e ekspozoi Projekt-raportin për vlerësim strategjik të mjedisit jetësor të projektit infrastrukturor për ndërtim të centraleve me erë, largpërçues, rrugë të kalueshme dhe trafostacion...
133306693

Ivanov do të informohet për gatishmërinë luftarake dhe detyrat e ARM-së

Presidenti Gorgje Ivanov sot do të informohet për gatishmërinë luftarake dhe detyrat e Armatës së Republikës së Maqedonisë nga ana e shefit të Shtabit të ARM-së, Metodija Velickovski. Brifingu për gatishmërinë luftarake është...
133047534

Cipas do të bisedojë për Maqedoninë me Merkelin, Junkerin dhe Mogerinin

Me çështjet e hapura në politikën e jashtme greke, kryeministri Aleksis Cipras, u nis për në Bruksel në mbledhjen joformale të liderëve të BE-së, ku sipas mediave greke do të realizojë shumë takime. Marrëdhëniet e Greqisë me...
99098140

Një banor i Kosovës i kërkuar nga Interpoli është arrestuar në VK Bllace e Poshtme

Një person nga Kosova, i kërkuar me urdhër arrest nga Interpoli, dje është privuar nga liria në vendkalimin kufitar Bllace e Poshtme, ndërsa dy persona nga Shqipëria janë arrestuar në Ohër dhe në Stacionin policorë për vendkalimin...
132513648

“Qytet i dëborës” në Kodrën e Diellit deri më 27 shkurt

Nxënës të shkollave fillore nga Shkupi, Kumanova, Vinica dhe Tetova po marrin pjesë në manifestimin tradicional për fëmijë “Qyteti i dëborës 2018″ në Kodrën e Diellit, i cili do të mbahet deri më 27 shkurt. Fëmijët...
132341693

Tribunë për aspektet aktuale të kritikës letrare

Shoqata e shkrimtarëve të Maqedonisë dhe Instituti për letërsi maqedonase pranë UCM-së sot në mesditë do të organizojnë tribunë për aspektet aktuale të kritikës letrare. Në tribunën e titulluar “Kritika – aspektet...
133583234

Garë ndërkombëtare në patinazh “Skopje on Ice 2018“

Gara e dytë nacionale dhe ndërkombëtare në patinazh “Skopje on Ice 2018″ fillon sonte në Qendrën Sportive “Boris Trajkovski” në Shkup. Shkathtësitë e veta do t’i demonstrojnë 60 garues të moshës nga 5 deri 25...