Saturday, 24 February 2018 | Lajme: 34

Maqedoni

bore

Borë e vogël në Kodrën e Diellit, Mavrovë, Krushevë, Bukovë, Gjavato, Pletvar dhe Presekë

Komunikacioni në rrugët shtetërore po zhvillohet kryesisht në rrugë të lagështa, ndërsa reshje të vogla të borës ka në Kodrën e Diellit, Strazhë, Mavrovë, Krushevë, Bukovë, Gjavato, Pletvar dhe Presekë, informon LAMM. Intensiteti...
133743634

Qeveria e mbajti seancën e 55-të

Në seancën e saj të rregullt të 55-të, Qeveria e miratoi Propozim-ligjin për ndryshim dhe plotësim të Ligjit për shërbime mediatike audio dhe audiovizuale. Siç theksohet në kumtesën e Qeverisë, qëllimi bazë i këtij Propozim-ligji...
134121309

Ndryshimet e Ligjit për shërbime mediatike audio dhe audiozuale janë dërguar në Parlament

Qeveria në seancën e sotme të 55-të e miratoi Propozim – ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për për shërbime mediatike audio dhe audiozuale. Siç theksohet në kumtesën e Qeverisë, qëllimi bazë i këtij Propozim-ligji...
133997289

Misovski, Tashevska-Remenski dhe Memedi zgjidhen për nënkryetarë të Parlamentit

Deputetët Goran Misovski, Frosina Teshevska Remenski dhe Vesel Memedi sot në kuadër të seancës së 34-të janë zgjedhur për nënkryetarë të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë. Për nënkryetarë të Kuvendit ata u propozuan me...
109967628

Miratohet Strategjia kombëtare për zhvillim të kulturës për periudhën e vitit 2018-2022

Qeveria sot në seancë e miratoi Strategjinë kombëtare për zhvillimin e kulturës për vitin 2018-2022 dhe Planin e veprimit, me të cilët edhe praktikisht duhet të fillojnë reformat themelore të cilat i paralajmëron Ministria e Kulturës. Decentralizimi...
134121088

Kryetari i Lëvizjes BESA, Gashi, në drekë pune me ambasadorin francez në Shkup, Timonie

Ambasadori i Francës në Shkup,  Kristian Timonie, e priti në rezidencën e tij kryetarin e porsazgjedhur të Lëvizjes BESA, Afrim Gashin, të shoqëruar nga anëtarët e Këshillit Qendror, Zeqirija Ibrahimi dhe Orhan Murtezani. Pas zgjedhjes...
avion

Në janar për 18,7 për qind më shumë udhëtarë në aeroporte

Nga dy aeroportet në Maqedoni, në Shkup dhe Ohër, në janar të këtij viti janë transportuar 151,381 udhëtarë, që paraqet rritje prej 18,7 për qind krahasuar me janarin e vitit të kaluar, kumtoi sot Ministria e Transportit dhe Lidhjeve. Në...
134120623

Bakojani: Kërkojmë pako me zgjidhje që do ta pranojë gjithë bashkësia ndërkombëtare

Zgjidhja duhet të jetë e pranueshme nga tërë bashkësia ndërkombëtare dhe nga ato vende që në mënyrë bilaterale e shfrytëzojnë emrin Maqedoni, thotë ish-shefja e diplomacisë greke Dora Bakojani, në një intervistë për televizionin...
133997289

Kuvendi zgjodhi anëtarë të rinj të Komisionit të Agjencisë së Postave

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë, në suaza të seancës së 34-të që e filloi sot, mori vendim për anëtarë të Komisionit të Agjencisë së Postave të emërohen Bllagoj Indov ekonomist i diplomuar nga Velesi dhe Vlladimir Kirovski...
134120590

Dimitrov-Çaba: Kanadaja e pret Maqedoninë si anëtare e 30-të

Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Maqedonisë Nikolla Dimitrov sot u takua me ambasadoren e Kanadasë për Republikën e Maqedonisë, me seli në Beograd, Ketlin Çaba, pas marrjes së funksionit në fund të janarit të këtij...